Szakterületek

Nőgyógyászati rákszűrés és vizsgálat

A teljes körű vizsgálat tartalmazza a méhnyak, méhtest és petefészkek vizsgálatát, valamint cytológiai mintavételt. A rendszeresen végzett kivizsgálás célja a „rák”, tehát a rosszindulatú daganatos betegségek korai felismerése, ill. preventív szakorvosi konzultáció.

Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat

Hüvelyi ultrahang vizsgálat során diagnosztizálásra kerül a páciens méhének és petefészkeinek elhelyezkedése, nagysága, szerkezete, valamint a méhizomzat, a méhnyálkahártya állapota, a peteérési folyamat és az adott területekhez kapcsolódó esetleges eltérések.

Nőgyógyászati gyulladások kezelése

A női nemi szervek gyulladásos állapotát értjük alatta, aminek hátterében elsősorban petevezetéken át történő fertőzés áll. A betegek gyakran fájdalomról számolnak be, amely a mindennapi tevékenységükre és a szexuális életükre kihat. Előfordulása gyakoribb a többször partnert váltók körében. Nem szabad a betegséget bagatelizálni, szükségképpen szakorvoshoz kell fordulni a tünetek észlelése, erősödése után. Elhanyagolt esetek egyéb kismedencei gyulladáshoz, drasztikus esetben meddőséghez vezethetnek.

Nőgyógyászati betegségek műtéti megoldása klinikai háttérrel

Felkészült csapatmunka és kimagaslóan jó technikai háttér jellemzi a műtéteket. A pácienst megfelelően tájékoztatjuk állapotáról, a műtét folyamatáról, ill. a felkészülési és lábadozási szakasz teendőiről. Fontos kiemelni, hogy megnyugtatóan rutinszerűen zajlanak akár a legnehezebben megoldható műtéti verziók is.

Meddőségi kivizsgálás és kezelés

A meddőségi probléma mind a női, mind a férfi oldalt egyértelműen érinti. Az alapvizsgálatokat mindkét fél számára el kell végezni, és az eredmények mentén kell a további vizsgálatokat és kezeléseket végrehajtani. A folyamat során fókuszponttá válik az időfaktor. Az egymásra épülő vizsgálati és kezelési elemek lehetővé teszik a leghatékonyabb eredményelérést.

Endometriózis

Endometriózisnak nevezzük, amikor a méhen kívül is megtalálható az endometrium, azaz a méhnyálkahártya. Leginkább elterjed verzióban a kismedencei régióban fordul elő, de nem kizárólag – történt feljegyzés már agy, tüdő területről is. Az endometriózis legcélravezetőbb megoldása lehet a laparoszkópos sebészeti műtét, amely során a régió feltérképezése, a mintavétel és esetlegesen bizonyos mértékben a kialakult „idegen szigetek” eltávolítása is megtörténhet.

Terhesség korai megállapítása

A menstruáció elmaradása esetén nőgyógyászhoz kell fordulni, mivel a vérzés kimaradásának hátterében több tényező is állhat. Örömteli, ha ennek oka a tervezett és várt terhesség. Az 1. vizsgálat során a terhesség megállítása és a későbbi teendők felvázolása zajlik.

Terhesgondozás - szülés, császármetszés

A felelősségteljes terhesgondozás alapja, hogy a 9 kilenc hónapra, mint folyamatra gondoljunk. Érdemes hozzá szakorvosi segítséget, tehát egész idő alatt kontrollált támogatást igénybe venni, amely szavatolja a következetes és tudatos menetet.

Onkológia

A női genitalis daganatos betegedések ellátásának csaknem teljes területére kiterjed a munkám: diagnózis, műtéti ellátás, kezelések szervezése.

Hálóműtétek

A kismedencei szervek süllyedésének előfordulási aránya az életkor előrehaladtával növekszik, és az idősödő nőpopuláció jelentős többségét érinti. Az elmúlt évtizedben széles körben elterjedtek a rekonstrukció céljából alkalmazott szintetikus transvaginalis háló (TVM)-műtétek. A hüvelyi hálóműtétek jó eredménnyel és elfogadható rövid és hosszú távú szövődményprofillal alkalmazhatók. A helyes indikációs kör betartása, a tökéletes műtéttechnika elsajátítása ugyanakkor megkerülhetetlen a tökéletes operatív eredmény eléréséhez.

Hüvelyműtétek

Hiszteroszkópos és laparoszkópos mióma eltávolítás, diagnosztikus laparoszkópia (hastükrözés), laparoszkópos petefészek ciszta eltávolítás, teljes vagy részleges méheltávolítás, Bartholin-ciszta eltávolítás, méhkaparás (fractionalt abrasio), méhnyakműtét (krioterápia), méhnyakműtét (conisatio), kúpkimetszés a méhnyakból, diagnosztikus hiszteroszkópia, petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HyCoSy), Kiterjesztett méheltávolítást (radikális, Wertheim-műtét)

Több mint 25 éve foglalkozom szülészettel, nőgyógyászattal. Főbb gyógyítási területeim az endometriózis, miómák és daganatok műtéti kezelése, lehetőség szerint speciálisan endoszkópos technikával. Ezen kívül méhtükrözéseket, hüvelyi és kisajak műtéteket, intimlézer kezeléseket végzek.

MATERNITY SZÜLÉSZETI ÉS
NŐGYÓGYÁSZATI MAGÁNKLINIKA

1126 Budapest, Királyhágó tér 8-9. I. em.
Rendelési idő: SZERDA 16.00-20.00
Bejelentkezés: 06 1 123 4567
GPS: 47.4954401,19.0163345

BÁNHIDY ÉS TÁRSA
MAGÁNRENDELŐ

1075 Budapest, Károly krt. 13-15. B lph II. em. (111 csengő)
Rendelési idő: KEDD 13.00-20.00
Bejelentkezés: 06 1 123 4567
GPS: 47.496908,19.057203

Szakterületek

  • Nőgyógyászati rákszűrés és vizsgálatok
  • Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat
  • Nőgyógyászati betegségek műtéti megoldása klinikai háttérrel
  • Meddőségi kivizsgálás, kezelés, műtétek
  • Terhesgondozás
  • Endometriózis kezelés
  • Onkológia 
  • Sebészet, műtétek 

©2019 Dr. Szabó István PhD - Minden jog fenntartva! | Weboldal készítés: 1MARKETING.hu

TOP